Lundgårdskolen
- GODE oplevelser i fællesskab

Når du træder ind i Afdeling D, gør du dig også parat til at træde ud igen. Det varer ikke længe, inden livet efter skolen venter, og du skal finde ud af, hvad det skal bruges til. Gymnasiet eller han-delsskolen? Elevplads eller teknisk skole? På Lundgårdskolen gør vi os umage for at hjælpe dig videre, og det er fra Afdeling D, du skal tage skridtet ud i tilværelsen efter skolen.

På Lundgårdskolen vil vi have gode oplevelser i fællesskab. I de kommende år er du en del af det fællesskab, der findes i hver klasse, men også på tværs af klasser og årgange i et positivt ung-domsmiljø. Gangarealet i afdelingen er et frirum, hvor dette fæl-lesskab kan blomstre uden for klassen. I pauserne er det her, du kan snakke med dine nye eller gamle venner, mens det i timerne er stedet, hvor du kan arbejde i fred og ro.

Nye talenter og gamle interesser

I løbet af din tid i Afdeling D får du lov at prøve kræfter med spændende nyt. Du får mulighed for at afprøve nye talenter eller dyrke gamle interesser. Blandt andet når du skal have:

* Valgfag.
* To dages praktik i 8. klasse i en lokal virksomhed.
* En hel uges praktik i 9. klasse.
* En uge hvor du og din klasse styrer kantinen.

Det vigtigste er, at tænke sig om

Der er ikke så mange regler i Afdeling D. Den vigtigste er, at du skal tænke dig om, og hvis den bliver overholdt, går det meste af sig selv. En af de regler, der findes, får du dog med det samme: Slik, chips, kager, junkfood og sodavand skal ikke være til stede i Afdeling D. Det gælder i øvrigt for hele Lundgårdskolen. Du får ikke lov til at fylde hovedet med citronmåner og cola i din skoletid. Husk ordentlig mad. Det er vigtig benzin til kroppen og hjernen - hele dagen!

Væk med mobilen

Det er vigtigt, at du møder forberedt til undervisningen. Så slipper du for at høre andre tale om noget, du ikke kan følge med i. Dine lærere forventer, at du holder styr på dine lektier på Elevlntra, som du sikkert allerede kender. Hvis du ikke gør, så lærer du det hurtigt. For at få mest muligt ud af timerne skal du i øvrigt huske at sætte mobilen på lydløs og lægge den i tasken, når timen begynder.

Nye venner fra andre kulturer
Afdeling D på Lundgårdskolen består af tre 7. klasser, fire 8. klasser og tre 9. klasser. Desuden har afdelingen to modtage-klasser for unge, der kommer fra en anden kultur og arbejder på at blive bedre til dansk. I alt består afdelingen af cirka 250 elever, og du lærer mange forskellige mennesker at kende. Nogle af dem bliver dine gode venner.

Dit bidrag er vigtigt
Med så mange mennesker samlet er det vigtigt, at alle hjælper med at skabe en god stemning og et godt arbejdsmiljø. Det er alles ansvar. Også dit. Ryd op efter dig i klassen og i pauseare-alet. Hvis noget flyder, så saml det op i stedet for at sparke til det. Er du glad, så sig det til hele verden. Er du i dårligt humør, så sig det til din ven. Det hjælper meget mere end at være sur på det hele. Du skal huske, at dit bidrag er vigtigt, og når det er positivt, så venter der dig masser algode oplevelser i Afdeling D. Det lover vi.